Η περιοχή της Δράμας μνημονεύεται από την Αρχαιότητα ως σπουδαία οινοπαραγωγός περιοχή, ενώ σήμερα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας. Αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια στον οινικό χάρτη της Αρχαιότητας, η Δράμα αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της Διονυσιακής λατρείας. Η περιοχή προσφέρει ιδανικό μικροκλίμα τόσο για διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες οι οποίες έχουν παράξει πολυβραβευμένα κρασιά. Η ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Δράμα αναγνωρίστηκε το 1995, και στα τελευταία είκοσι έτη έχει μεταμορφώσει την περιοχή σε μία από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγούς περιοχές της Ελλάδας. Τα Δραμινά κρασιά απολαμβάνουν οινόφιλοι σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα και πολλές ακόμα χώρες

image description
Καλύτερη Περίοδος:όλο το χρόνο
Δημοφιλείς Προορισμοί:Νομός Δράμας

Εκδρομές με επίσκεψη σε Οινοποιείο

Συνδυάστε την εκδρομή σας, με μία επίσκεψη, σε ένα από τα πολλά και κορυφαία οινοποιεία της περιοχής.
Partheno Dasos Fraktou Drama

  Παρανέστια Γη

  8 ώρες

  Μία μοναδική εκδρομή στην Παρανέστια Γη με jeep 4×4.  Καταρράκτες , Απομονωμένα ξωκλήσια, Μεγάλα Φράγματα και πολλά άλλα.

  5
  Βασισμένο σε 1 Κριτική
  archaio theatro phillipwn kavalas drama enallaktikos tourismos politismos

   Philippi Tour

   7 ώρες

   Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο ιδιαίτερο μοναστήρι της Εικοσιφοινίσης, σε ένα από τα μοναδικά Σπήλαια της περιοχής και σε ένα Πανέμορφο Οινοποιείο.

   5
   Βασισμένο σε 1 Κριτική
   falakro oros drama vouno ekdromi enallaktikos tourismos

    Δραμινή Γη

    2 μέρες

    Ένα διήμερο στην Ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Επίσκεψη σε μονάδικά σπήλαια, άγρια δάση, κρυμμένους καταράκτες και πολλά ακόμα. Θα νιώσετε την εμπειρία της φύσης στα καλύτερα της

    5
    Βασισμένο σε 1 Κριτική
    costa lazaridi 2

     Οινοποιεία της Δράμας

     5 ώρες

     Η περιοχή της Δράμας  φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας και μνημονεύεται από την Αρχαιότητα ως σπουδαία οινοπαραγωγός περιοχή.

     5
     Βασισμένο σε 1 Κριτική