Η περιοχή της Δράμας μνημονεύεται από την Αρχαιότητα ως σπουδαία οινοπαραγωγός περιοχή, ενώ σήμερα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας. Αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια στον οινικό χάρτη της Αρχαιότητας, η Δράμα αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της Διονυσιακής λατρείας. Η περιοχή προσφέρει ιδανικό μικροκλίμα τόσο για διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες οι οποίες έχουν παράξει πολυβραβευμένα κρασιά. Η ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Δράμα αναγνωρίστηκε το 1995, και στα τελευταία είκοσι έτη έχει μεταμορφώσει την περιοχή σε μία από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγούς περιοχές της Ελλάδας. Τα Δραμινά κρασιά απολαμβάνουν οινόφιλοι σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα και πολλές ακόμα χώρες

image description
Καλύτερη Περίοδος:όλο το χρόνο
Δημοφιλείς Προορισμοί:Νομός Δράμας

Εκδρομές με Γευσιγνωσία Κρασιού

Συνδυάστε την εκδρομή σας, με Γευσιγνωσία Κρασιού σε ένα από τα Οινοποιεία της περιοχής και όχι μόνο.
Spilaio Aggiti stin Drama

  Aggitis Trail 4×4

  8 ώρες

  Εκδρομή με γευσιγνωσία κρασιού στη γη του Διόνυσου, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό Σπήλαιο πηγών Αγγίτη καθώς και  το Φαράγγι του με την υπέροχη θέα και τις βραχογραφίες 2.500 χρόνων  που βρίσκονται στο  Σπήλαιο του Ορφέα.

  5
  Βασισμένο σε 1 Κριτική
  Dasos Elatias stin Drama enallaktikes morfes tourismou

   Wine in the Wood

   6 ώρες

   Εκδρομή με jeep 4×4 και γευσιγνωσία κρασιού στο δάσος Ελατιάς, ένα «αυθεντικό και ανεπανάληπτο μουσείο της φύσης με οργιαστική βλάστηση και άγρια ομορφιά»

   5
   Βασισμένο σε 1 Κριτική
   Partheno Dasos Fraktou Drama

    Παρανέστια Γη

    8 ώρες

    Μία μοναδική εκδρομή στην Παρανέστια Γη με jeep 4×4.  Καταρράκτες , Απομονωμένα ξωκλήσια, Μεγάλα Φράγματα και πολλά άλλα.

    5
    Βασισμένο σε 1 Κριτική
    archaio theatro phillipwn kavalas drama enallaktikos tourismos politismos

     Philippi Tour

     7 ώρες

     Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο ιδιαίτερο μοναστήρι της Εικοσιφοινίσης, σε ένα από τα μοναδικά Σπήλαια της περιοχής και σε ένα Πανέμορφο Οινοποιείο.

     5
     Βασισμένο σε 1 Κριτική
     costa lazaridi 2

      Οινοποιεία της Δράμας

      5 ώρες

      Η περιοχή της Δράμας  φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας και μνημονεύεται από την Αρχαιότητα ως σπουδαία οινοπαραγωγός περιοχή.

      5
      Βασισμένο σε 1 Κριτική