Σπηλαιοτουρισμός

Μυστήρια, εξωπραγματικά και αρχαία, τα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν θαύματα για αυτούς που επιθυμούν να τα εξερευνήσουν. Σταλακτίκες και σταλαγμίτες ποικίλων χρωμάτων και μορφών, πρωτοποριακά αρχαιολογικά ευρήματα στα έγκατά τους και ιστορία από χιλιάδων έως εκατομμυρίων χρόνων είναι οι αφρομές σας να τα γνωρίσετε.
Σπήλαιο Αγγίτη.
Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης, με εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού μέσα από το βουνό.
Σπήλαιο Αλιστράτης.
Το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου, που το κάνει και μοναδικό στον ελληνικό χώρο, είναι η πολύ μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών.

image description
Καλύτερη Περίοδος:όλο το χρόνο
Δημοφιλείς Προορισμοί:Αγγίτης, Αλιστράτη

Εκδρομές

Η εξευρεύνηση των Σπηλαίων μπορεί να συνδιαστεί με τις παρακάτω εκδρομές μας. Αν δεν σας καλύπτει κάποια εκδρομή, μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
monopati thilias

  Πεζοπορία Θηλιά Ξάνθης ~ 25 Φεβρουαρίου

  μονοήμερη

  Πεζοπορία 15χλμ στο μονοπάτι Θηλιάς στην Ξάνθη, σε μία μέτριας δυσκολίας διαδρομή 5ωρών περίπου και 600 υψομετρικών και συνέχεια με ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

  0
  Βασισμένο σε 0 Κριτική
  Aggitis Cave

   Aggitis Trail 4×4

   8 ώρες

   Εκδρομή με ελαφριά πεζοπορία και γευσιγνωσία κρασιού στη γη του Διόνυσου, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό Σπήλαιο πηγών Αγγίτη καθώς και  το Φαράγγι του με την υπέροχη θέα και τις βραχογραφίες 2.500 χρόνων  που βρίσκονται στο  Σπήλαιο του Ορφέα.

   5
   Βασισμένο σε 3 Κριτικές
   Ancient Theatre of Philippi

    Philippi Tour

    7 ώρες

    Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο ιδιαίτερο μοναστήρι της Εικοσιφοινίσης, σε ένα από τα μοναδικά Σπήλαια της περιοχής και σε ένα Πανέμορφο Οινοποιείο.

    5
    Βασισμένο σε 1 Κριτική
    Falakro oros stin Drama me xionia

     North Drama 4×4

     8 ώρες

     Μία εκδρομή στο οχυρό Λίσσε, σε ένα από τα ελάχιστα ποτάμια Σπήλαια της Ελλάδος, το Σπήλαιο του Αγγίτη και σε ένα από τα κορυφαία οινοποεία της περιοχής.

     5
     Βασισμένο σε 1 Κριτική