Σπηλαιοτουρισμός

Μυστήρια, εξωπραγματικά και αρχαία, τα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν θαύματα για αυτούς που επιθυμούν να τα εξερευνήσουν. Σταλακτίκες και σταλαγμίτες ποικίλων χρωμάτων και μορφών, πρωτοποριακά αρχαιολογικά ευρήματα στα έγκατά τους και ιστορία από χιλιάδων έως εκατομμυρίων χρόνων είναι οι αφρομές σας να τα γνωρίσετε.
Σπήλαιο Αγγίτη.
Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης, με εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού μέσα από το βουνό.
Σπήλαιο Αλιστράτης.
Το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου, που το κάνει και μοναδικό στον ελληνικό χώρο, είναι η πολύ μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών.

image description
Καλύτερη Περίοδος:όλο το χρόνο
Δημοφιλείς Προορισμοί:Αγγίτης, Αλιστράτη

Εκδρομές

Η εξευρεύνηση των Σπηλαίων μπορεί να συνδιαστεί με τις παρακάτω εκδρομές μας. Αν δεν σας καλύπτει κάποια εκδρομή, μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Aggitis Cave

  Aggitis Trail 4×4

  8 ώρες

  Εκδρομή στη γη του Διόνυσου, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό ποτάμιο Σπήλαιο πηγών Αγγίτη,  το Φαράγγι Αγγίτη με την υπέροχη θέα που κόβει την ανάσα, καθώς και το  Σπήλαιο του Ορφέα με τις προϊστορικές βραχογραφίες 4.000 χρόνων 

  5
  Βασισμένο σε 3 Κριτικές
  Ancient Theatre of Philippi

   Philippi Tour

   7 ώρες

   Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο ιδιαίτερο μοναστήρι της Εικοσιφοινίσης, σε ένα από τα μοναδικά Σπήλαια της περιοχής και σε ένα Πανέμορφο Οινοποιείο.

   5
   Βασισμένο σε 1 Κριτική
   IMG 20230815 184325 002

    North Drama 4×4

    8 ώρες

    Μία εκδρομή στο οχυρό Λίσσε, σε ένα από τα ελάχιστα ποτάμια Σπήλαια της Ελλάδος, το Σπήλαιο του Αγγίτη και σε ένα από τα κορυφαία οινοποεία της περιοχής.

    5
    Βασισμένο σε 1 Κριτική